Maandaanbieding: vilt

De dagen worden korter en kouder en wat is er dan fijner om jouw dagen wat warmer te maken? Vilt is niet alleen warm om te dragen maar ook in huis geeft het een warme, vrolijke uitstraling. Bovendien is er in ons ruime viltassortiment altijd een geschikt cadeautje voor de decembermaand te vinden: we hebben woon- en tafelaccessoires, kleden, speelgoed, sjaals en slofjes. Over de slofjes hebben we een leuke video waarin je kunt zien hoe de slofjes gemaakt worden. De slofjes kunnen voorzichtig gewassen worden op de hand in lauwwarm water zonder zeep of met een zachte zeep. Niet uitwringen en voor het drogen weer in model duwen.

MooiVilt
Veel van ons vilt kopen we in via de Nederlandse importeur MooiVilt. Dit bedrijf importeert sinds 2007 handgemaakte viltproducten. Eigenaresse Hilda Riesebos ontwerpt samen met de Nepalese producenten de collectie. De wol die wordt gebruikt voor het vilten is van 100% schapenwol dat ongeverfd in Nieuw-Zeeland wordt gekocht. In Nepal wordt het dan in de gewenste kleur geverfd met azo-vrije verf door een gespecialiseerd bedrijf.

Producenten
De meeste viltproducten koopt Hilda in bij NupstiCraft en NirjalaCraft. Deze viltateliers zijn opgericht door Shanti en Nirjala Shresta, twee betrokken en enthousiaste vrouwen die een plezierige werkomgeving bieden voor de 60 tot 100 vrouwen die er werken. Via Happy Women Handicraft heeft Hilda het viltatelier gevonden waar ze het grootste deel van de sjaals laat maken. Bovenop het stukloon dat de vrouwen ontvangen, krijgen ze van MooiVilt een extra betaling van ongeveer 25% per sjaal.

De hele maand november ontvang je 25% korting op alle producten van vilt!

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!

Nieuwsarchief