Maandaanbieding: Swazi kaarsen en kussens

We konden niet kiezen... daarom krijg je in november 25% korting op alle Swazi kaarsen én op al onze kussens.

Veel producenten van eerlijke producten hebben het zwaar door corona. Eén van deze producenten is Swazi Candles.
Het bedrijf in Swaziland (of eSwatini) was voor ongeveer 75% van hun verkoop afhankelijk van toeristen en bezoekers, 25% werd geëxporteerd. Door corona is het toerisme naar Zuidelijk Afrika van de ene op de andere dag stil komen te liggen. Dit heeft dramatische gevolgen. Ook de export ligt deels stil. Er staat een grote reeds geproduceerde bestelling voor USA klaar voor verzending. Door corona is de order afgezegd en zal niet aangekocht worden. Dramatisch want er is ook geen aanbetaling gedaan.

In de Malkerns vallei, Swaziland, staat de fabriek van de kaarsen producent, Swazi Candles.
Tony Marshak heeft in 1982 het initiatief genomen om deze fabriek op te richten, en een uniek procedé ontwikkeld om de karakteristieke kaarsen te maken. In de fabricage van de kaarsen werken 45 werknemers.
Swazi Candles probeert het fabrieksterrein te verkopen om zo op kleinere schaal door te starten.
Ze zullen van veel personeel met een lange staat van dienst, afscheid moeten nemen.

Onze leverancier 'Gone Arty' heeft daarom een bestelling gedaan om in ieder geval een deel van de operaties draaiende te kunnen houden.

En onze kussens van Only Natural worden gemaakt in een familiebedrijf in Moradabad, India. De familie Rajiv, 3 broers en een echtgenote, produceren hier textiel.
Mevrouw Pallavi maakt de borduurontwerpen naar oude traditionele tekeningen uit Noord India. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met 300 werknemers.

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!

Nieuwsarchief