Maandaanbieding: leren tassen

Fair & Green
De tassen van ecoleer uit de Fair & Green serie zijn tijdloos, elegant en uniek. Het buffelleer dat gebruikt wordt om de tassen te maken is afkomstig van buffels die als trek- en melkdier hebben geleefd in het agrarische noordoosten van India. Buffelleer is zeer robuust. Het is iets dikker dan koeienleer en heeft een iets grover oppervlak. Het looiproces gebeurt op ecologische wijze en ook de kleurstoffen die worden gebruikt zijn gifvrij. Door de zachte verwerking van het leer wordt het natuurlijke karakter van buffelleer benadrukt. Onregelmatigheden in het huidoppervlak die bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door insectenbeten blijven zichtbaar als een klein kleurverschil. Na verloop van tijd krijgt ecoleer een lichtglanzend oppervlak en gebruikssporen blijven zichtbaar. Allemaal tekenen van natuurlijk leer en het maakt dat elke tas uniek is.

Craft Resource Center
In 1994 werd het Craft Resource Center, een particuliere exportorganisatie, opgericht in Kolkata. Het doel van het CRC is om inkomsten te creëren voor kleine plattelandsbedrijven en ambachtelijke werkplaatsen. Het CRC werkt samen met 35 ambachtelijke werkplaatsen door heel India die samen meer dan 2000 vakmensen voorzien van werk. Ze bieden ondersteuning op allerlei gebieden waaronder productontwikkeling, marketing, kwaliteitscontrole en milieubescherming. Ook verstrekken ze een voorfinanciering en kennen ze kleine leningen toe uit hun eigen fonds.

 

De hele maand september ontvang je 25% korting op alle leren tassen in onze collectie!

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!

Nieuwsarchief