Maandaanbieding: kaarsen

Maak het in deze donkere dagen van het jaar extra gezellig in huis met kaarslicht. We hebben dinerkaarsen, waxinelichten, kaarsen in sneeuwpopvorm en vrolijk gekleurde kaarsen. De kaarsen van Swazi Candles brengen niet alleen s’avonds sfeer in huis, ook overdag doen ze dat door hun opmerkelijke kleurpatronen. Deze patronen vinden hun oorsprong in de millefiori, een oude glastechniek die in Alexandrië is ontstaan maar in de steden van de glaskunst Murano en Venetië is geperfectioneerd. De millefiori kunst leeft nu voort in Swaziland!

Werkwijze
In plaats van glas gebruiken de getalenteerde kaarsenmakers van Swazi Candles een speciale harde wax. Grote plakken van deze wax worden eerst geverfd voordat ze in kleine repen worden gesneden zodat ze laagje op laagje gelegd kunnen worden in het gewenste kleurpatroon. Deze reep wax wordt in een machine samengeperst waarna er kleine plakjes worden afgesneden. Van deze plakjes wordt de buitenkant van de kaars gemaakt. De fineerlaag smelt nauwelijks wanneer je de kaars aansteekt waardoor een prachtige, warme gloed ontstaat wanneer hij aan de binnenkant steeds verder opbrandt. Elke kaars is een kunstwerk op zich dat met de hand gemaakt wordt.

Het bedrijf
Swazi Candles is in 1982 opgericht door twee kunstenaars. Ooit begonnen in de koestal van een oude melkveehouderij is het uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf dat hun unieke kaarsen naar meer dan twintig landen exporteert. De levendige werkplaats tussen de bergen van Malkerns Valley is er nog steeds maar vanuit een fabriekshal op het industrieterrein van Matsapha wordt de productie voor de grote opdrachten gedaan. Swazi Candles is mede-oprichter van SWIFT (Swaziland Fair Trade Association) en staat daarmee garant voor goede sociale voorzieningen, leefbare lonen, winstdeling en deelname aan trainingen van SWIFT.

 

Tot en met 31 december ontvang je 25% korting op alle kaarsen in onze collectie.

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!

Nieuwsarchief