Nieuwsbrief Wereldwinkel Groningen september 2020

The Cork Collection

Nieuw in ons assortiment zijn deze veganistische producten gemaakt van kurk en kunstleer. Ze zijn handgemaakt, waterafstotend, robuust en volledig natuurlijk.

Als duurzame grondstof is kurk vanwege zijn natuurlijke eigenschappen ideaal als alternatief voor veganistisch leer. Kurkleer, ook wel kurkstof genoemd, heeft een hoge scheurbestendigheid en levensduur. Het is waterafstotend, geurloos, antiallergisch en onderhoudsvriendelijk.
De kurk wordt versnipperd en met organische lijm geperst op een katoen-polyester mengsel. In combinatie met synthetisch leer ontstaat deze unieke, veganistische en eerlijke collectie "The Cork".

De kurkproducten worden in Colombia vervaardigd door onze handelspartner Doña Rosa. Door de productie biedt het veel mensen een toekomstperspectief in een wijk die wordt gekenmerkt door armoede en misdaad.
Zo worden de medewerkers goed opgeleid, hebben zij een vaste baan en ontvangen zij een naar lokale maatstaven goed salaris.
Een kijkje achter de schermen en een interview met Doña Rosa zelf, kun je zien als je op deze link klikt.

Tassen van gerecycled materiaalOok van onze handelspartner Doña Rosa, komt de Optimus collectie. Dit zijn tassen met een sportieve uitstraling, gemaakt van materialen uit de auto-industrie, genaamd Optimus. Het robuuste en slijtvaste materiaal is waterafstotend en wordt vooral veel gebruikt voor stoelen en stuurwieldoppen in auto's. 

Maandaanbieding: 25% korting op vegan én leren tassen

De hele maand september krijg je 25% korting op deze prachtige luxe vegan tassen en accessoires!
Maar ook op onze tassen van leer; rugzakken, handtassen, schoudertassen, laptoptassen en portemonnees!


Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de online versie.