Nieuwsbrief Wereldwinkel Groningen september 2018

Olijfhout

Pure Olive Wood is een project in het zuiden van Tunesië. Rondom de stad Sousse worden van oude olijfbomen mooie en handige producten gemaakt. Olijfhout is een harde houtsoort en door de bijzondere patronen erin is het hout met karakter.

Aleppozeep

Het maken van Aleppozeep is een eeuwenoud Syrisch ambacht. Deze zeep onderscheidt zich van andere olijfzeep door de toevoeging van laurierolie. Heerlijk om gewoon als zeep te gebruiken maar ook als shampoo, gezichtsmasker of scheerschuim.

Maandaanbieding

De tassen van ecoleer uit de Fair & Green serie zijn tijdloos, elegant en uniek. Het buffelleer dat gebruikt wordt om de tassen te maken is afkomstig van buffels die als trek- en melkdier hebben geleefd in het agrarische noordoosten van India. Buffelleer is zeer robuust. Het is iets dikker dan koeienleer en heeft een iets grover oppervlak. Het looiproces gebeurt op ecologische wijze en ook de kleurstoffen die worden gebruikt zijn gifvrij. Door de zachte verwerking van het leer wordt het natuurlijke karakter van buffelleer benadrukt. Onregelmatigheden in het huidoppervlak die bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door insectenbeten blijven zichtbaar als een klein kleurverschil. Na verloop van tijd krijgt ecoleer een lichtglanzend oppervlak en gebruikssporen blijven zichtbaar. Allemaal tekenen ...lees verder...

De hele maand september ontvang je 25% korting op alle leren tassen in onze collectie!

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de online versie.