Nieuwsbrief Wereldwinkel Groningen november 2020

Mondkapjes

Wij verkopen prachtige en goed zittende mondkapjes van Stichting Adwuma Ye uit Ghana! €4,95 per stuk.

Stichting Adwuma Ye heeft projecten voor vrouwen en werkloze jongeren in Ghana. Naar aanleiding van de Corona pandemie hebben de medewerkers, kort voor de sluiting van hun werkplaats (vanwege corona), geleerd hoe ze thuis mondkapjes konden maken van prachtige Afrikaanse stof.
Lokaal zijn in Ghana al duizenden van deze mondkapjes verkocht. Met de opbrengst worden de medewerkers ondersteund in deze moeilijke periode en kunnen ze doorgaan met hun werk, ook al is de werkplaats gesloten.
De mondkapjes zijn dubbellaags. De buitenkant is van dichtgeweven katoen met polyester in een prachtige, kleurrijke Afrikaanse print; de binnenkant is van ongebleekt katoen. Die is genaaid als een pocket, dus desgewenst kan men er nog een filter tussen stoppen. De koordjes voor achter de oren zijn gemaakt van oude T-shirts en zijn op de gewenste lengte af te knopen.

Swazi kaarsen

Veel producenten van eerlijke producten hebben het zwaar door corona. Eén van deze producenten is Swazi Candles.
Het bedrijf in Swaziland (of eSwatini) was voor ongeveer 75% van hun verkoop afhankelijk van toeristen en bezoekers, 25% werd geëxporteerd. Door corona is het toerisme naar Zuidelijk Afrika van de ene op de andere dag stil komen te liggen. Dit heeft dramatische gevolgen. Ook de export ligt deels stil. Er staat een grote reeds geproduceerde bestelling voor USA klaar voor verzending. Door corona is de order afgezegd en zal niet aangekocht worden. Dramatisch want er is ook geen aanbetaling gedaan.

In de Malkerns vallei, Swaziland, staat de fabriek van de kaarsen producent, Swazi Candles. Tony Marshak heeft in 1982 het initiatief genomen om deze fabriek op te richten, en een uniek procedé ontwikkeld om de karakteristieke kaarsen te maken. In de fabricage van de kaarsen werken 45 werknemers.

Swazi Candles probeert het fabrieksterrein te verkopen om zo op kleinere schaal door te starten.
Ze zullen van veel personeel met een lange staat van dienst, afscheid moeten nemen. Onze leverancier 'Gone Arty' heeft daarom een bestelling gedaan om in ieder geval een deel van de operaties draaiende te kunnen houden.

Maandaanbieding

We konden niet kiezen... daarom krijg je in november 25% korting op alle Swazi kaarsen én op al onze kussens van Only Natural;
deze worden gemaakt in een familiebedrijf in Moradabad, India. De familie Rajiv, 3 broers en een echtgenote, produceren hier textiel.
Mevrouw Pallavi maakt de borduurontwerpen naar oude traditionele tekeningen uit Noord India.
Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met 300 werknemers.

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de online versie.