Solar Project

Tahoua Import werkt sinds 1998 met vrouwen coöperaties uit het Noorden van Niger, waar vrouwen het traditionele vak van manden-, matten- en tassen vlechten beoefenen. Hiermee genereren zij inkomsten voor hun gezin. Ze vlechten de manden en tassen van het blad van de Doumpalm, die ze zelf kweken op plantages. Dit levert hen extra inkomsten en zorgt ook voor het in stand houden van een natuurlijke begroeiing.

In het Noorden van Niger is het droog en zeer warm; klimatologisch is er veel veranderd de laatste jaren. Zon is er volop en meer dan de mensen lief is. Juist deze zonne-energie kan men goed gebruiken voor het bereiden van voedsel.

Tahoua heeft samen met de vrouwen een project opgezet waarbij door de verkoop van de manden gespaard wordt voor solar cookers;een kooktoestel op zonne-energie. De vrouwen krijgen deels een subsidie voor de aanschaf en de rest sparen ze zelf bij. Naast de aanschaf van de cooker worden ook workshops gegeven om vrouwen ermee te leren koken.

Koken op zonne-energie is kosten– en milieubesparend, levert geen rook en bespaart tijd!

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!