Sjaal met verhaal

Deze keer zijn de katoenen sjaals van Sjaal met Verhaal onze aanbieding van de maand! Houd jezelf de komende maanden nog even lekker warm met een comfortabele sjaal in een leuk kleurtje. De sjaals zijn gemaakt van een mix van katoen en acryl. Doordat het katoen geborsteld is, krijgen de sjaals een wollige structuur waardoor ze zacht aanvoelen en heerlijk warm zijn. Er zijn effen, gemêleerde en gestreepte sjaals verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en in drie formaten: een gewone sjaal, een grote sjaal en een extra grote sjaal die ook als omslagdoek of plaid gebruikt kan worden.
De sjaals kunnen gewassen worden op 30 graden.

Het uitgangspunt van Sjaal met Verhaal is het creëren van werk voor vrouwen. Want werk zorgt voor een inkomen. En een inkomen vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven. Sjaal met Verhaal ondersteunt diverse projecten in Nepal waarvan de twee grootste het kinderhuis in Pokhara en de bouw van een medische post door stichting Asian Heritage Foundation Nepal zijn. Sjaals met een foutje erin of die toch niet blijken te verkopen, worden geschonken aan een stichting die ze verkoopt op kleine, lokale markten.

Sjaal met Verhaal-eigenaresse Inge Hoogesteger kwam in 2013 voor het eerst in Nepal. Ze werd geraakt door de prachtige bevolking en de schoonheid van de natuur. Ze besloot een jaar vrij te nemen van haar werk in Nederland om tijd door te brengen in Nepal. Een bezoek aan een kinderhuis in Pokhara deed haar beseffen dat je zelf geen kinderen hoeft te hebben om iets voor een kind te kunnen betekenen. Ook was ze onder de indruk van de kracht van de Nepalese vrouwen. Producten van vilt die ze als cadeautjes had gekocht voor familie en vrienden bleken erg populair én verkoopbaar. Op deze manier is het idee ontstaan om zelf eerlijk vervaardigde producten te importeren en werkelijk iets te betekenen voor de Nepalese bevolking. Stap voor stap is Sjaal met Verhaal de afgelopen jaren uitgegroeid tot wat het nu is.

Tot en met 31 januari ontvang je 25% korting op de katoenen sjaals van Sjaal met Verhaal!

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!