MooiVilt

MooiVilt importeert sinds 2007 handgemaakte producten van vilt, zoals deze prachtige sjaals. Eigenaresse Hilda Riesebos ontwerpt samen met de Nepalese producenten de viltcollectie. De wol die wordt gebruikt voor het vilten is van 100% schapenwol die ongeverfd in Nieuw-Zeeland wordt gekocht. In Nepal wordt het dan in de gewenste kleur geverfd door een gespecialiseerd bedrijf.

Via Happy Women Handicraft heeft Hilda het viltatelier gevonden waar ze een deel van de sjaals laat maken. Bovenop het stukloon dat de vrouwen ontvangen, krijgen ze van MooiVilt een extra betaling van ongeveer 25% per sjaal. In dit atelier worden twee soorten sjaals gemaakt. Het verschil zit in het basismateriaal waarop wordt gevilt. De sjaals met gerecyclede sari’s als basis zijn stuk voor stuk uniek. Omdat elke sari anders is van kleur en patroon ontstaat er steeds een nieuw effect ondanks dat er met dezelfde kleur(en) wol wordt gewerkt. De sjaals die chiffon als basis hebben, voelen lekker soepel omdat chiffon een dun maar sterk materiaal is waarop dun gevilt kan worden.

De sjaals met het blaadjespatroon hebben ook chiffon als basis maar worden gemaakt in een ander viltatelier. Friends Handicraft is een atelier dat niet alleen de sjaals maar ook andere viltproducten voor MooiVilt maakt. Dit viltatelier is opgericht door Shanti en Nirjala Shresta, twee betrokken en enthousiaste vrouwen die een plezierige werkomgeving bieden voor de 80 tot 100 vrouwen die er werken.

De hele maand november ontvang je 25% korting op alle producten van vilt!

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!