Metalen dieren

Breng kleur in de kamer met deze mooie dieren van metaal. Alle dieren zijn een decoratieve aanwinst maar sommige hebben iets extra’s. Binnenin hebben ze ruimte voor een waxinelichtje wat voor nog meer sfeer zorgt.

De metalen dieren worden gemaakt op het Indonesische eiland Bali. Op het platteland, zo’n twee uur rijden van de hoofdstad Denpasar, ligt de werkplaats van meneer Gede. Samen met zijn vrouw geeft hij leiding aan ongeveer twintig medewerkers waarvan het merendeel vrouw is. Het metaal wordt gekocht bij de lokale ijzerboer. Het is de taak van de mannen om het metaal in de benodigde vorm te snijden en de stukken aan elkaar te lassen en te solderen. De vrouwen zorgen voor de finishing touch en geven elk dier hun eigen uitstraling. Ze schuren het metaal en verven het product met loodvrije verf en soms ook nog met lak. Er wordt gewerkt in een ruime en lichte werkplaats met goede ventilatie. De werknemers dragen bij sommige taken een bril, handschoenen of een mondkapje.

Op het platteland van Bali ligt het werk niet voor het oprapen en meneer Gede wil graag zijn bedrijf uitbreiden om nog meer mensen werk te bieden. De Nederlandse importeur Sarana heeft persoonlijk contact met hem en koopt direct bij hem in. Om meneer Gede te helpen zijn doel te bereiken, ondersteunt ze hem door het geven van bijvoorbeeld ontwerp- en organisatieadviezen.

Tot en met 31 maart ontvang je 25% korting op de metalen dieren van importeur Sarana.

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!