Kaarsen

Sinds 2011 werkt importeur FairForward samen met het bedrijf op Oost-Java dat deze mooie kaarsen vervaardigd. De reden dat Wen Ping Ong in 2001 zijn bedrijf begon, is omdat hij zelf uit deze relatief arme regio van Indonesië komt. Hij ziet het als zijn missie om kwalitatief goede werkgelegenheid te creëren. Op dit moment heeft het bedrijf ruim honderd, voornamelijk vrouwelijke, werknemers. Naast een goede beloning zijn ze verzekerd, bouwen ze pensioen op, hebben ze betaald verlof en een jaarlijkse medische controle. Ook is er aandacht voor veilige werkomstandigheden en biedt het bedrijf doorgroeimogelijkheden.

De palmolie voor deze kaarsen is afkomstig van plantages die RSPO gecertificeerd zijn. Wat betekent dat er geen regenwoud mag verdwijnen om een plantage uit te breiden. In plaats daarvan wordt er gewerkt aan het vergroten van de opbrengst per hectare. RSPO is een afkorting van Roundtable Sustainable Palm Oil. 

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!