Manden

Het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak en in een lekker opgeruimd huis de lente tegemoet te gaan! Deze mooie manden van zeegras zijn perfect om die rondslingerde dingen uit het zicht te houden. De grote manden zijn ideaal om het speelgoed van de kinderen of die extra kussens en winterdekens in te doen. Maar bewijzen ook een goede dienst als wasmand. Met de kleinere manden hoef je nooit meer te zoeken naar de ditjes&datjes zonder vaste plek.

Ha Linh
De manden worden gemaakt door Ha Linh Rattan & Bamboo Co. dat in 1996 door meneer Thang Dang Cong in het Vietnamese Hanoi opgericht is. Het oorspronkelijke familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een grote exportonderneming. Op het hoofdkantoor in Hanoi werken bijna vijftig mensen; 32 vrouwen en 14 mannen. Door de samenwerking met elf werkplaatsen komt het totaal aantal mensen dat werk verricht voor Ha Linh op ruim tweeduizend uit. De inspectie van de naleving van de fair trade regels bij deze werkplaatsen voert Ha Linh zelf uit. De werkplaatsen liggen verspreid over de provincies Ha Noi, Nam Dinh, Thanh Hoa en Nghe An.

Werkplaatsen
Elke werkplaats is gespecialiseerd in het vervaardigen van een specifiek product. Want Ha Linh maakt niet alleen de manden van zeegras maar ook producten van rotan, bamboe en waterhyacint. Deze natuurlijke materialen worden geoogst, verzameld en gedroogd rondom de dorpen waar de werkplaatsen zich bevinden. Om een speels effect te krijgen worden sommige ontwerpen doorvlochten met een streng gekleurd plastic of een andere kleur zeegras.

Arbeidsvoorwaarden
Met de secundaire arbeidsvoorwaarden zit het voor iedereen die werk verricht voor Ha Linh goed. Een vast, maandelijks salaris, vakantietoeslag en -dagen, en een eindejaarsbonus. Ook een ziektekosten- en ongevallenverzekering is afgesloten en is er een pensioenplan. Verder heeft het personeel een achturige werkdag met een lunchpauze van een uur en werken ze zes dagen per week.

Video
Neem een kijkje achter de schermen bij Ha Linh! Klik hier voor de YouTube-video.

 

Tot en met 30 april ontvang je 25% korting op alle kleurige manden van zeegras en olifantsgras.

 

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan nu aan!

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!