Leren notitieboeken

Notitieboeken zijn er om al je dagelijkse beslommeringen, kattebelletjes, mijmergedachtes of reisverslagen in op te schrijven. De notitieboeken van leer hebben een luxe uitstraling en worden gemaakt in Jaipur, India door Seet Kamal Paper; een papierwerkplaats dat diverse producten van papier maakt. Zo ook de binnenkant van deze notitieboeken. Het papier komt van kleine, lokale papierschepperijen en is handgeschept van resten uit de katoenindustrie.

Het maken van de leren omslag gebeurt door een coöperatie van leerbewerkers. Het leer wordt schoongemaakt en met de hand geknipt om vervolgens onder een plaat met afbeeldingen gelegd te worden zodat de figuren machinaal in het natte leer gedrukt kunnen worden. De omslagen van deze notitieboeken zijn gemaakt van rundleer of geitenleer dat op ecologische wijze gelooid is op looierijen die onder controle van de overheid staan. 

Seet Kamal Paper heeft, inclusief de leerbewerkers, zo’n vijfhonderd medewerkers. Niet iedereen werkt het hele jaar door in het bedrijf, sommigen werken in het regenseizoen namelijk op het land. De eigenaar van Seet Kamal Paper, Gautam, heeft al vierentwintig jaar een handelsrelatie met het Nederlandse Only Natural en in die jaren heeft hij een goedlopend bedrijf weten op te bouwen. Een langdurige handelsrelatie is immers ook een van de fair trade voorwaarden en dat werpt z’n vruchten af!

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!