Kaarsen

Verwelkom je decembergasten in een sfeervolle ambiance. Breng warmte en licht in huis met onze mooie kaarsen. De energie en levendigheid van Zuid-Afrika spat van deze fleurige kaarsen af!

In 1993 begon Ilse Appelgryn in haar keuken met het maken van o.a. deze kaarsen. Al gauw begon deze hobby een eigen leven te leiden en in 1994 ging Kapula officieel van start. Het werd een goedlopend familiebedrijf waar tegenwoordig 160 mensen een baan hebben.

De handgemaakte kaarsen zijn van zuiver geraffineerde paraffine en zijn glad en wit. Elke kaars wordt van een laagje ‘verf’ voorzien die gemaakt wordt door de beste kwaliteit kleurpigment te mengen met hete wax. De ondergrondkleur en de bredere kleurstroken worden aangebracht met een spons. De details worden er later met een fijne penseel opgeschilderd. Omdat de waxverf bijzonder snel droogt, is het van belang snel te werken. Het is indrukwekkend om de schilders aan het werk te zien, het zijn ware kunstenaars.

Kapula is gevestigd in Bredasdorp, een kleine stad in de Overberg-regio. Werkgelegenheid is er schaars en Ilse en haar familie kiezen er bewust voor om het productieproces volledig met de hand te blijven doen zodat er voor zoveel mogelijk mensen werk is. Meer dan 90% van de werknemer is vrouw en de helft daarvan is langer dan tien jaar werkzaam bij Kapula.

Het ontwerpteam bestaat uit Ilse, haar dochter en de schilders zelf. Op deze manier blijven de ontwerpen gevarieerd en sluiten ze aan bij de huidige trends. Tegelijk creëert het een teamspirit wat de onderlinge band positief beïnvloedt. De werknemers doen regelmatig mee aan workshops over verschillende onderwerpen zoals creativiteit en levensvaardigheden. Kapula’s doel voor de toekomst is om te blijven doen wat ze doen; iets goeds doen voor de wereld, dichtbij en ver weg.

De hele maand december ontvang je 25% korting op alle kaarsen en waxinelichten.

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!