Earth Bound

Earth Bound maakt producten van 100% gerecyclede materialen zoals deze manden, schalen, kommen, onderzetters en place-mats. Behalve gebruiksvriendelijk zijn zo ook nog eens erg mooi ontworpen! Sahara Ranga startte zijn bedrijf in 2006 als familiebedrijf maar momenteel is het hele dorp betrokken bij de productie.

De inwoners van Kandy in Sri Lanka brengen oude kranten naar de fabriek of niet verkochte kranten worden opgehaald bij winkels en kiosken in het dorp. Per kilo oud papier ontvangen ze een vergoeding. Verder werken er 180 vrouwen vanuit huis om de papieren stroken te maken. In de fabriek van Earth Bound zijn twaalf mensen werkzaam en zij verwerken de papieren stroken tot het eindproduct. De stroken worden op een mal geplakt dat gemaakt is van gerecycled metaal en die door meneer Ranga zelf gemaakt worden. Daarna worden de producten voorzien van een mooi kleurtje. De verf is op basis van natuurlijke ingrediënten zoals groenten en planten.

Blije bezitter van een Earth Bound-product? Dan hou je ze het beste schoon door ze af te nemen met een vochtige doek.

Earth Bound is een 100% ecologisch vriendelijk bedrijf en werkt met 100% gerecyclede materialen. Eigenaar Sahara Ranga is een (creatieve) alleskunner. Niet alleen runt hij een succesvol bedrijf maar ontwerpt alle producten zelf met gevoel voor kleur en design.

Tot en met 28 februari ontvang je 25% korting op de Earth Bound-collectie!

It's easy to be fair!

Wereldwinkel Groningen heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen.

Bij Wereldwinkel Groningen kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Groningen heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.
It's easy to shop fair!